Wykaz ..
6latek : Wykaz ze suma 4 kolejnych liczb nieparzystych jest podzielna przez 8
2n+1, 2n+3, 2n+5, 2n+7 to kolejne liczby nieparzyste
2n+1+2n+3+2n+5+2n+7 = 8n+16 = 8(n+2) = 8*k gdzie k∊C i n+2=k
Jaki tutaj napisac komentarz jesli w ogole nalezy napisac
czy tez zmienic oznaczenie bo n to raczej liczby naturalne ?
20 sie 15:09
Jerzy:
Czesc

liczba 8(n+1) jest podzielna przez 8 i kropka
20 sie 15:11
6latek : dziekuje Ci.
Mam troche klopot z tymi komentarzami (nie lubie ich ale muszse sie nauczyc
20 sie 15:15
Omikron: Komentarz: iloczyn 8 i liczby całkowitej jest podzielny przez 8.
20 sie 15:38
6latek : dzieki tez .
ratuj tam kolege bo ginie
20 sie 15:39
Omikron: Nie mam teraz możliwości, ewentualnie później, bo na rowerze jestem i tylko co pewien czas
tutaj na chwilę zaglądam.
20 sie 15:54