liczba
6latek : | | 1 | |
Liczba a+ |
| jest liczba calkowita |
| | a | |
| | 1 | |
Wykaz z e wtedy a3+ |
| jest liczba calkowita |
| | a3 | |
Nie ma do tego zadania odpowiedzi ani zadnej wskazowki
20 sie 11:27
6latek : jesli
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 3 | | 1 | |
(a+ |
| )3= a3+3*a2* |
| +3a* |
| + |
| =a3+3a+ |
| + |
| |
| | a | | a | | a2 | | a3 | | a | | a3 | |
ale dalej nie wiem co
20 sie 11:33
Omikron: | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
(a+ |
| )3=k3=a3+3a2* |
| +3a |
| + |
| = |
| | a | | a | | a2 | | a3 | |
| | 1 | | 3 | | 1 | | 1 | |
=a3+ |
| +3a+ |
| =a3+ |
| +3(a+ |
| ) |
| | a3 | | a | | a3 | | a | |
Więc należy do całkowitych.
20 sie 11:36
6latek : Ja juz chyba to widze
| | 3 | |
jesli a+U[1}[a} jest liczba calkowita to takze 3a+ |
| jest liczba calkowita (musi tak byc |
| | a | |
| | 1 | |
to wtedy a3+ |
| tez jest liczba calkowita |
| | a3 | |
20 sie 11:37
6latek : Czesc
Omikron 
Tak sobie zapiszse w zeszycie jak zapisales
Szykujesz juz sily na macia ?
20 sie 11:39
Omikron: Powoli
20 sie 11:40
6latek : To jest niesamowite
Napisalem mu wczoraj zeby pomnozyl przez 10 a on piszse do mnie ze laski zadnej nie robie ze mu
pomagam
Poza tym kilka razy juz mu pisalem ze ma kazdy skladnik pomozyc przez dana liczbe
ja nie bede analizowal jego sytuacji mam swoje przypuszcenia . On nie jest chory . On ma
problem ze soba samym .
Zycze CI wytrwalosci z nim . jeszce tylko 3 dni
20 sie 11:44
Omikron: Chyba zrozumiał te ułamki, ale pewności nigdy nie ma.
20 sie 11:45
6latek : Nie ma pewnosci gdyz beda inne dane i zginie
On mysli ze beda takie same zadania jak tutaj dostaje .
20 sie 11:46
6latek : Niewiem tez czy na posdtawie sa w mianownikach niewiadome
np czy moze byc takie rownanie
| 2 | | 3x−6 | | 5 | |
| + |
| = |
| ? nie wiem a wtedy podejrzewam ze nie zrobi |
| x−2 | | x+4 | | x2−4 | |
Bo jeszce na liczbach to moze da rade
20 sie 11:49
Omikron: Równania takie chyba mogą się pojawić, nierówności na pewno nie.
20 sie 11:55
20 sie 11:58
Omikron: Nie korzystałem, myślałem nawet nad kupnem, ale uznałem, że dowody z Kiełbasy do matury
wystarczą.
20 sie 12:02
6latek : OK
20 sie 12:04