Rozwiaz rownanie
Arystol: Rozwiaz rownanie
x+13−x = 1
i teraz tak:
3−x ≠ 0
x ≠ −3
x+13−x = 1 /* (3−x)
x+1 = 3 − x
x+x = 3−1
2x = 2 / 2
x = 1
a w odpowiedziach jest x=0
gdzie zrobilem blad bo nie widze?
19 sie 13:55
Jerzy:
Odpowiedź jest błedna .. podstaw za x = 0 i zobaczysz
19 sie 13:57
Jerzy:
Twoja x = 1 jest oczywiście dobra
19 sie 13:57
Omikron: Zła dziedzina
19 sie 14:02
Arystol: No to widocznie sie pomylili w odpowiedziach, dziekuje za szybka odpowiedz.
19 sie 14:02
Arystol: 3−x ≠ =
−x ≠ −3
x≠3 tak?
19 sie 14:03
Omikron: Tak
19 sie 14:04