18 sie 23:04
Jerzy:
A czego tym razem nie rozumiesz ?
18 sie 23:07
maciu: skąd mam wiedzieć,przec co dizelić?
18 sie 23:18
bezendu:
Ale Ty wszystko umiesz już więc nie rozumiem Twoich pytań ?
"nie dziwcie sie bo ja juz naprawde wszystko umiem i dlatego powtarzam sam juz nie wiem co"
18 sie 23:18
Jerzy:
@
bezendu W polskim prawie to jest "grożba karalna"
18 sie 23:21
5-latek : Witam

I wbrew pozorom internet nie jest ananimowy .
I historyka tak zjechal za to ze nie umie statystyki
maciu musisz uwazc na drugi raz co piszesz
18 sie 23:28
bezendu:
Jerzy Ty mu wiele pomogłeś ale on nadal zero wdzięczności, pogania jeszcze żeby szybciej
mu pisać rozwiązania a sam ogląda mecz, ja bym na Twoim miejscu zaprzestał pomocy dla tego
użytkownika, szanuj siebie
18 sie 23:32
bezendu:
A najlepsze w tym wszystkim jest to, że wciąż przeprasza a zachowuję się jak jakiś bachor który
myśli, że wszystko może, braki na poziomie gimnazjum a innym zarzuca brak wiedzy
Swoją drogą jak on dostał się do maturalnej klasy i jakim cudem nauczycielka dopuściła go do
matury ?
18 sie 23:47
Benny: Może za parę lat zrozumie, że nie tędy droga
18 sie 23:47
Benny: Może nauczycielce również powiedział "Jak mnie Pani nie przepuści to nie chciałbym być w Pani
skórze"
18 sie 23:48
5-latek : Mysle ze znacznie predzej
juz za 5 dni zrozumie
18 sie 23:49
Metis:
bezendu:
Wykształcenie nie piwo, nie musi być pełne.
chec: MA CHĘCI NIECH SIE UCZY
18 sie 23:58
5-latek : Teraz juz checi nie wystrcza
Mozesz pomoc koledze jeszce
19 sie 00:00
Jerzy:
Widzę,że będziesz miał duże problemy w życiu młody człowieku.
A co do bana , to chyba najwyższa pora !
19 sie 00:00
maciu: to ci też,ty mnie obraziłeś
19 sie 00:01
maciu: dobra nie kompromitujcie sie juz ,ponowiam pytanie ktoś mi to wytłumaczy?
19 sie 00:04
5-latek : Jerzy 
Moze pozytywne w tym wszystkim jest ze poczucie humoru go nie opuszcza

maciu wez chociaz raz ksiazke do reki i poczytaj o srednie arytmetycznej (ta ktora miales jak
chodziles do szkoly )
SProbuj choc raz sam zrozumiec .
19 sie 00:05
Ludwik Montgomery: @maciu
Napiszę kolego tylko tyle: wstydź się. Na tym forum pomaga Ci bezinteresownie tyle osób, a ty
potrafisz tylko je obrażać i ponaglać. Nie zdajesz sobie sprawy z tego, że osoby te tracą swój
czas prywatny na głupie dyskusje z Tobą, a mogłyby robić coś innego. Co robiłeś przez 3/4 lata
w szkole średniej? Chyba kompletnie nie zależało Ci na nauce, po Twoich wypowiedziach
wnioskuję, że nie tylko na matematyce nic nie robiłeś.
Pomagając nauczycielowi na zajęciach wyrównawczych z matematyki osobom niepełnosprawnym, więcej
widziałem u nich chęci w zrozumieniu tych zagadnień niż u Ciebie. I żadna się tak nie
zachowywała!
Ja będąc już po maturze, nie wyobrażam sobie, jak można się zachowywać jak Ty. Może nie zdajesz
sobie sprawy z tego, ale po drugiej stronie tego internetowego kabla nie siedzą osoby pokroju
gimbusów. A na tym forum udzielają się także studenci, doktoranci matematyki, a także
pasjonaci tegoż przedmiotu. Jak ja zaczynałem się tutaj udzielać i prosić o pomoc w
rozwiązywaniu zadań, to zawsze starałem się odnosić do nich z szacunkiem. Jak dostawałem
wskazówki od tych znawców matematyki, to czułem się zaszczycony, że poświęcają mi swój czas,
pomimo tego że mnie nawet nie znają. Dlatego proszę, weź sobie do serca, to co napisałem i
przynajmniej w tych ostatnich dniach przygotowań okaż im trochę szacunku.
19 sie 00:10
maciu: te 0 mi utrudnia te zadanie zrobić... a poza tym nie wiem co przec co dzielic czy sume liczby
uczniow przez sume ocen czy na odwrót..? może znajdzie sie na forum choc jeden czlowiek ktory
mi pomoze,a nie jak te hamy tylko obrazac umią
19 sie 00:10
5-latek : Chociaz z drugiej strony jednak zycze CI tego zebys ta mature zdal
Wiesz dlaczego ? Dlatego zebys nas nie meczyl przez ten rok ktory jest do matury majowej
19 sie 00:11
Jerzy:
W odpowiedzi na post 00:04, odpowiadam:
Raczej już nikt, no chyba,że cię jeszcze nie poznał.
19 sie 00:12
5-latek : I pewnie tez tak wytrwaly jak Omikron juz ma Ciebie tez dosc i nie bedzie pomagal
Takze zmien forum gdzie jeszcze troche ci pomoga .
19 sie 00:16
maciu: wal sie cieciu
19 sie 00:17
maciu: nic o mnie nie wiecie,a oceniacie!
19 sie 00:20
nick: wiemy za duzo, oj za duzo
19 sie 00:20
Jerzy:
Powodzenia maciu .... na maturze i w życiu.
19 sie 00:21
Omikron: Chciałem właśnie napisać, że zdecydowałem już wcześniej, że do końca będę pomagał, nawet jak na
to maciu nie zasługuje. Zbyt dużo czasu na to poświęciłem. Ale w tym temacie maciu wypisuje
takie rzeczy, że już sam nie wiem.
19 sie 00:31
maciu: bardzo cie prosze,gdybys mnie znal osobiscie,wiedzialbys co ja przezylem w zyciu i ciagle
przezywam
nie zastanawialby sie bardzo cie prosze
19 sie 00:33
maciu: bardzo prosze,ja mam szanse naprawde zdac ta mature,ale mam jeszcze kilka watpliwosci z
zadaniami
Omikron: Może i masz ciężkie życie, nie wiem, bo Cię nie znam, ale to nie usprawiedliwia takiego
zachowania wobec innych.
maciu: nie daj sie zwariowac,co ja im zrobilem

domy im spalilem? po prostu czasem sobie zartuje a oni dystansu nie maja do siebie
19 sie 00:35
maciu: jak juz bedzie ta nieszczesna nierownosc kwadratowa z ułamkami to mogę podzielić licznik przez
mianownik i przyblizyć jak myslisz ? nie przejdzie to
19 sie 00:36
maciu: nie musisz mi pomagac,rozumiem to i nie bede cie obrazal bo duzo poswieciles mi czasu i
odnosiles sie
do mnie z szacunkiem,wiec zrozumiem jesli nie masz ochoty,ale mimo wszystko bardzo cie prosze
19 sie 00:38
5-latek : Omikron zrobisz jak bedziesz chcial
Nikt CI tutaj wlasnej woli nie narzuca
19 sie 00:44
Omikron: Maciu, powiedz mi, dlaczego olewałeś matematykę przez całe życie i do czego potrzebna jest Ci
teraz ta matura?
19 sie 00:44
maciu: żeby odpowiedzieć na pytanie do czego jest mi matura,musiałbym pisać przez wiele godzin,ale nie
ma
na to czasu,matematyki nie olewałem,poprostu jestem z wioski i chodzilem do gimnazjum we wsi
a tam poziom nauczania nie byl zbyt wysoki,w sredniej juz pomału ogarniałem te nowe działy,ale
mam braki właśnie z gimnazjum i stad te problemy
19 sie 00:46
maciu: jak juz zdam mature,to napisze ci po co mi ona,no a jak nie to nie,ale obwinial nikogo nie
bede...
19 sie 00:47
Ludwik Montgomery: To proste, do czego może być potrzebna matura takiego typowi. Hmm, może Wyższa Szkoła Lansu i
Baunsu albo Hałasu. I dlatego jestem zwolennikiem progu zdawalności matury na rozszerzeniu
30%, a nawet 50%.
Matura ma być potwierdzeniem posiadania wiedzy ogólnej, a nie papierkiem służącym do
odbębnienia jakichś płatnych studiów, w których de facto płaci się za dyplom. A potem
jęczenie, dlaczego nie ma pracy dla ludzi z wyższym wykształceniem?
19 sie 00:49
maciu: Tylko ze ja na studia nie ide nie bede wiazal z tym przyszlosci
19 sie 00:51
Omikron: W takim razie pozostaje decyzja moderatorów z forum, czy Cię zbanują czy nie. Jak nie to niech
będzie, postaram się Ci jeszcze pomóc. Ale nie dzisiaj, jestem już wyczerpany tymi
nierównościami.
19 sie 00:56
maciu: dokładnie
19 sie 01:00
5-latek : To juz nie chodzi o studia
zadaj sobie takie pytanie
Czy mialem jakakolwiek pomoc w nauce ze strony rodzicow ?
Jesli tak tzn ze olewalem ja
jesli nie to dlaczego ? (czy mieli inne obowiazki , czy moze nie mieli takiej wiedzy zeby CI
pomoc
Teraz jesli sobie odpowiesz na to pytanie nie to zastanow sie czy swoim dzieciom bedziesz w
stanie pomoc
przy takim pozionie wiedzy jak teraz reprezentujesz w chwili obecnej
Wiec bierz sie za nauke , mniej dyskusji ,nwet jesli ta mature zdasz to jeszce sie ucz nawet
sam w domu
19 sie 01:01
maciu: bardzo was prosze naprawde
19 sie 01:03
nick: ale z jakiej niby racji ma ci teraz ktoś pomagać? żeby usłyszeć kolejne spierdalaj albo że jest
debilem bo nie potrafi wytłumaczyć czegoś człowiekowi z pustem łbem?
19 sie 01:05
maciu: z takiej zebym zdal mature
19 sie 01:07
nick: dlaczego usuwacie posty, ja tu się staram gościowi wytłumaczyć co to jest wdzięczność a tu od
tak sobie kasujecie, masakra
19 sie 01:10
nick: już nie pierwszy raz
19 sie 01:11
maciu: widocznie tyle sa warte twoje slowa
19 sie 01:11
maciu: moze pomozesz mi w jednym zadaniu z procentami
19 sie 01:12
Ludwik Montgomery: Urządzam pogrzeb wam,
umarłe słowa,
i z waszych martwych ciał
układam jeszcze kilka zdań.
19 sie 01:12
nick: maciu − już ci kiedyś pisałem nie jesteś pępkiem świata, nikt tutaj nie ma obowiązku Ci
pomagać, ta pomoc którą miałeś była po prostu dobrą wolą ludzi której nie umiałeś docenić, sam
Ci kilka razy pomogłem dopóki nie zacząłeś używać tych swoich wulgarnych zwrotów. Zapewne
gdybyś nie zachowywał się w taki sposób to ja i wielu innych na pewno by Tobie z chęcią teraz
pomogło.
19 sie 01:16
5-latek : To jest niesamowite w tej chwili
czlowiek ktory jest chory (tak twierdzisz ) sie tak nie zachowuje
Cieszy sie zyciem i smakuje kazda chwila
19 sie 01:16
Jerzy:
Ja mam pytanie do moderatora, który wykasował niektóre posty.
Dlaczego wykasował posty, w których nazwałem tego prostaka po imieniu,
a nie wykasował postów, w których ten cham mnie obraża ?
19 sie 01:20
bezendu:
I dlaczego jeszcze użytkownik @maciu nie dostała bana? Wielokrotnie złamał zasady netykiety i
forum.
19 sie 01:22
Macko z Bogdanca: No jestem tutaj od 2 tygodni i musze stwierdzic ze moderacja lezy a co sie dzieje na ,,forum''
z fizyki to szkoda nawet komentowac
19 sie 01:23
Ludwik Montgomery: @Macko, uwierz bywało gorzej... a administracja robi, co może
19 sie 01:25
Macko z Bogdanca: Wierze heh. Tylko szkoda, że nawet na takiej stronie zawsze znajdą się jakieś minusy społeczne
19 sie 01:35
77: halo
19 sie 03:03
daras: @Ludwik a moim zdaniem nic nie robi i dlatego juz tam nie zaglądam
22 sie 09:57
daras: zastanawiam się też po jaką cholerę do swojej ulubionego matematycznego forum dołączył forum
fizyczne skoro tam nie zagląda a pomoc od wielu chętnych kiedyś osób odrzucił ?
najlepiej je po prostu zamknąć czy zablokować nowe wpisy lub też po prostu skasować bo to co
sie tam obecnie dzieje to wstyd !
23 sie 00:04
bezendu:
daras napisz mi smsa jutro, musimy pogadać
23 sie 00:05
maciu: o czym?
23 sie 00:09
bezendu:
O Twojej maturze
23 sie 00:09
daras: dzwoniłem przed chwilą bo nie lubię pisac smsów
23 sie 00:10
maciu: gdzie na dziwki?
23 sie 00:10
daras: PS. nie trolujcie w tym temacie, to moze admin go przeczyta?
23 sie 00:11
maciu: −2x
2−2x
2=−4x
2? tak
23 sie 00:11
bezendu:
daras mam rozładowany telefon, jutro oddzwonię.
Admin to w kulki leci, do tej pory wyszukiwarka nie działa
23 sie 00:12
bezendu:
Maciu wiesz co, jak Ty zadajesz takie pytania w dzień poprawki to ja mam radę do Ciebie.
Nie idź spać tylko zacznij iść na kolanach na ten egzamin z różańcem w ręku bo słabo to widzę
23 sie 00:13
maciu: ale napisz prosze to jest −4x2 tak?
23 sie 00:14
daras: mi działa, nie dzwoń przed południem bo ja śpię ale będą mi sie śnić koszmary ...czyżby sie coś
zmieniło w związku z wrześniem?
23 sie 00:14
bezendu:
Napisałem Ci w innym temacie kilka razy już.
23 sie 00:15
daras: @maciu po drodze przejdź koło Jasnej Góry albo jakiej kalwarii Zebrzydowskiej czy co tam
masz w pobliżu
23 sie 00:16
maciu: daras ile to jest −2x2−2x2?
23 sie 00:16
bezendu:
maciu pisałem Ci już, policz pochodną (x3)'
−x2−(x3)' to dostaniesz wynik
daras nic się nie zmieniło
23 sie 00:18
daras: to dobrze, dobranoc
23 sie 00:21