matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykres funkcji
Taaa:
1
Naszkicuj wykres funkcji f(x) = (
)
x
. Odczytaj z wykresu zbiór wartości funkcji f dla x
2
− (−3;1]
18 sie 14:01
Jerzy:
18 sie 14:05
Janek191:
f( − 3) = 8 i f(1) = U{1}[2} więc
1
f( ( − 3, 1>) = <
; 8 )
2
18 sie 19:05
Janek191:
1
f(1) =
2
18 sie 19:06