e
maciu: Punkty A i B dzielą okrąg na dwa łuki, przy czym miary kątów wpisanych opartych na tych
łukach różnią się o ∘ 20 . Wynika stąd, że większy z tych katów ma miarę
17 sie 23:18
Jack:
17 sie 23:35
maciu: nic mi to nie mówi
17 sie 23:36
Jack:
z wlasnosci czworokata wpisanego w okrag.
α + α + 20 = 180
2 α = 160
α = 80
wiekszy z tych katow ma miare α + 20 zatem 80+20 = 100o
17 sie 23:37
Jack: Znasz te wlasnosc?
ze jak masz czworokat w okregu, to suma przeciwleglych katow wynosi 180?
17 sie 23:38
maciu: nie
17 sie 23:38
Jack: Ale chociaz wiesz co to katy wpisanego i srodkowe?
17 sie 23:38
Jack: katy wpisane i srodkowe*
17 sie 23:39
maciu: ale poweidzmy ze rozumiem,ale tego juz nie...
wiekszy z tych katow ma miare α + 20 zatem 80+20 = 100o
17 sie 23:39
17 sie 23:39
maciu: nic z tego nie rozumiem ,naprawde

wejdźcie na wyżyny swoich możliwośći i wytłumaczcie mi to
jalepiej jak potraficie bo za 5 dni....bardzo was prosze
17 sie 23:42
Jack: @Eta
czemu usunelas post ? ; o
17 sie 23:44
maciu: jurek mi bardzo dobrze kąty w okregu mi objaśnił jutro może pomoże
17 sie 23:44
Jack: to nie jest ze ktos tlumaczy dobrze czy nie dobrze.
Po prostu kazdy czlowiek jest inny i kazdemu inny sposob pasuje.
Ale skoro czekasz na Jurka to nie ma problemu. Bylebys zrozumial
18 sie 00:15
maciu: no ty,też możesz tłumaczyć,bardzo bym był wdzięczny tobie
18 sie 01:57
maciu: Bardzo prosze
18 sie 13:34