17 sie 02:03
Omikron: Wystarczy zrobić kilka prostych przekształceń, które są pokazane w rozwiązaniu.
17 sie 02:12
bezendu:
Jak mam być szczery, to to jest najprostszy sposób.
17 sie 02:12
maciu: ale,ja mam pewne trudności...
17 sie 02:16
maciu: nic tu nie moge podstawić?
17 sie 02:18
Omikron: Z czym masz trudności?
17 sie 02:25
maciu: ogólnie to nie jestem poprostu przyzwyczajony do takich zadań,nie wiem naprawde o co tam chodzi
17 sie 02:28
Omikron: Po to masz rozwiązanie, czego w nim nie rozumiesz?
17 sie 02:29
maciu: dlaczego tam sie mnozy przez cos a i dlaczego?
17 sie 02:30
Omikron: Żeby pozbyć się ułamka
17 sie 02:38
maciu: noi tego już nie rozumiem,dlaczego tego ułamka sie pozbywać i tak w ogóle,to mam już trudnośći
z tym ,żeby pomnożyć sin cos
17 sie 02:42
Omikron: Pozbywamy się ułamka, żeby uprościć równanie i ostatecznie znaleźć rozwiązanie.
17 sie 02:54
maciu: Dlaczego jak dzielimy 2sin przez sinus to w ogole on znika
17 sie 02:59
Tomek: Bo to jest skracanie...
np. 3x=10xy /x
| | 1 | |
3=10xy * |
| i ,,skreslasz'' iksy |
| | x | |
potem masz
3=10y*1
3=10y
To jest to samo, a jak się zapytasz czemu jest tam 1 to przypomnij sobie z lekcji wyciaganie
przed nawias
np. x(1)=x
17 sie 03:58