matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pierwaistki
ZKZ:
Zapisz w najprostszsej postaci
√
5
*
√
5+
√
5
*
√
5+
√
5
=
√
5
*
√
(5+
√
5
)
2
=
√
5
*|5+
√
5
|= 5
√
5
*5= 25
√
5
16 sie 23:13
Omikron:
5√5*5 Powinno być dodawanie zamiast mnożenia.
16 sie 23:15
ZKZ:
dziekuje widze blad 5
√
5
+5
16 sie 23:16