:)
Makaz: Współrzędna punktu A jest równa 3. Wyznacz współrzędną punktu, którego odległość od punktu A
jest równa 7.
16 sie 22:33
Saizou :
zakładając że dzieje sie to na prostej rzeczywistej to
A'=(10)
A''=(−4)
16 sie 22:35
Makaz: Możesz mi wyjaśnić po kolei skąd to wiesz?
16 sie 22:38
5-latek: Nalezy rozwiaac rownie
|x−3|=7 to x−3=7 lub x−3=−7
Rozwiaz te dwa rownania
16 sie 22:41
Saizou :

od punktu A odsuwamy się o 7, ale możemy to robić "w prawo" bądź w "lewo"
16 sie 22:42
5-latek:

i od 3 o 7 w prawo i od 3 o 7 w lewo
16 sie 22:42