matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągi...
Ona147:
W ciągu arytmetycznym an=6−3n oblicz wyraz pierwszy i różnicę.
15 sie 20:13
Eta:
a
1
=6−3*1=... a
2
= 6−3*2=... a
2
−a
1
=r=...
15 sie 20:15
Ona147:
a1=3 a2=0 r=−3 ?
15 sie 20:17
Eta:
ok
15 sie 20:33