równe pola
dawid: | | x | | x2 | |
Obszar A jest ograniczony oś x, prostą y= |
| oraz elipsą |
| +y2=1. Obszar B jest |
| | 2 | | 9 | |
| | x | | x2 | |
ograniczony przez oś y, prostą y = mx oraz prostą y= |
| oraz elipsę |
| +y2=1. |
| | 2 | | 9 | |
Znajdz m aby pole obszaru A było równe polu B.
15 sie 11:30
6latek :

To jest wykres elipsy
Dorysuj pozostale proste zaznacz obszary i licz chyba calki
W calkach nie pomoge (nie pamietam juz
15 sie 11:57
dawid: Niestety nie wiem co dalej z tymi całkami
15 sie 12:02