matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kwadrat
Marta17:
Na tym schemacie ten sam plac został pokazany na dwa sposoby, a = 5 i b = 12 ,oblicz wartość c.
http://i.stack.imgur.com/vt9Sm.png
15 sie 08:46
Benny:
Pole białego na obu rysunkach musi być takie same. P
1
=a
2
+b
2
P
2
=c
2
P
1
=P
2
, zwykłe twierdzenie Pitagorasa
15 sie 10:58