calka
nick: przeksztalcenie w calce
http://imgur.com/a/FZ4GE
to jest przeksztalcone z jakiegos wzoru czy wymnozone wszystko przez wszystko i tak mocno
przeskoczone
14 sie 11:41
Adam: wymnożone
14 sie 11:50
nick: to teraz pytanie jak?
po wymnozeniu wychodzi mi coś takiego: (h=a, H=b − bo by sie mylily)
z2(a2+b2+z2 +2ab −2az −2bz) = z2(a+b)2 (z2−2az−2bz) po wyrzuceniu (a+b)2 przed calke
wychodzi troche inny wynik i tak : (
15 sie 12:13
zombi: z2(H+h−z)2 = z2[H2+h2+z2+2Hh − 2Hz − 2hz] = z2[(H2+2Hh+h2) − 2(H+h)z] +z4=
z2(H+h)2 − 2(H+h)z3 + z4
15 sie 12:35
nick: dzieki!
15 sie 12:43