matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przyklady
Basia ;):
Proszę o pomoc z danymi przykładami
Oblicz:
31!−30!
= ?
29!+28!
Sprowadź do najpr. postaci:
n!+(n+1)!
=?
(n−1)!
Rozwiąż równanie bądź nierówność
n
3
=20
5
2
=?
n
2
Muszę na jutro wiedzieć jak takie coś rozwiązać, bardzo proszę o pomoc
6 sty 20:20
Basia ;):
pomoże ktoś
6 sty 21:06
Basia ;):
Ponawiam prośbę
6 sty 21:14
Basia ;):
Jeszcze raz
6 sty 21:40
Basia ;):
Jest tutaj jakis matematyk ?
6 sty 21:40