⎧ | x2sin1x dla x ≠ 0 | ||
f(x) = | ⎩ | 0 dla x = 0 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
(sin | )'= cos | *( | )' = cos | * (− | ) | |||||
x | x | x | x | x2 |
1 | 1 | −1 | 1 | 1 | ||||||
f'(x) = 2x* sin | + x2* cos | * | = 2xsin | −cos | ||||||
x | x | x2 | x | x |
1 | 1 | |||
limx→0+ 2xsin | −cos | t=1/x | ||
x | x |
sint | ||
limt→∞ 2 | −cost = lim limt→∞ −cost (nie istnieje) | |
t |
1 | 1 | |||
limx→0− 2xsin | −cos | t=1/x | ||
x | x |
sint | ||
limt→−∞ 2 | −cost = lim limt→∞ −cost (nie istnieje) | |
t |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |