sprawdzi mi ktos uklad rownan
historyk : 5x − 3y =−1/*−3
10x−6y =5
−15x+6y=3
10x−6y=5
−5x=8/:−5
X=−8/5
10 *(−8/5)−6y =5
−80/5−6y =5
−6y =80/5 +5
−6y =21/:−6
Y=−21/6 =−7/2
12 sie 19:20
maciu: ahh widze ze tez zdajesz mature poprawkowa,szkoda ze marnujesz czas na uklady rownan to sie do
niczego nie przyda za 11 dni
12 sie 19:21
Janek191:
Ile jest −3*(−3) ?
12 sie 19:21
Omikron: Na początku błąd w mnożeniu.
−3y*(−3)=9y
maciu, to, że Ty nie umiesz rozwiązywać układów równań (poziom gimnazjum), to nie znaczy, że
się to nie przyda.
12 sie 19:23
maciu: ale to się naprawde do niczego nie przyda,wiem bo przeglądałem wszystkie arkusze ....
12 sie 19:24
Omikron: Nie możesz powiedzieć że wiesz dopóki nie zobaczysz matury poprawkowej. Układy są w podstawie
programowej.
12 sie 19:25
historyk : Tak maciu zdaje niestety kilka pkt coś trzeba powtarzać
12 sie 19:27
maciu: nie pojmuje co znaczy? niestety kilka pkt coś trzeba powtarzać
12 sie 19:28
historyk : UrwałO mi kawałek tekstu problem z klawiatura miało być brakło mi parę pkt na maturze a coś
powtarzać to na poprawke
12 sie 19:30
historyk : Juz wiem w czym błąd pomoże przez −2
12 sie 19:31
maciu: aa,to już pojmuje mi brakło 18%,lepiej sie za prawdopodobienstwo wez i za ciagi bo to jest
proste i na 100% bedzie w zadaniach zamknietych i otwartych i nierownosc tez bedzie,ale nie
traktuj tych slow doslownie nie chce brac odpowiedzialnosci za twoje wybory
12 sie 19:32
historyk : Okej tez mi się wydaje ze układ równań nir będzie dużo a jak już to jedno zadanie zawsze jednak
przerobić tak w razie w
12 sie 19:40