pochodna funkcji
Poprawkowicz: Proszę o pomoc w obliczeniu pochodnej funkcji
g(x) = √coshx2 .
11 sie 12:38
Jerzy:
| | sinh(x2)*x | |
g'(x) = |
| |
| | √cosh(x2) | |
11 sie 12:48
Poprawkowicz: Czy mógłbym prosić o rozwiązanie krok po kroku? Dziękuję bardzo.
11 sie 12:50
Jerzy:
To funkcja potrójnie złozona:
funkcją najbardziej zewnętrzną jest: f(x) =
√h(x)
h(x) = cosh(u(x)) , gdzie: u(x) = x
2
| | 1 | |
g'(x) = |
| *sinh(x2)*2x |
| | 2√cosn(x2) | |
11 sie 12:56
Poprawkowicz: Już rozumiem. Dziękuję bardzo za pomoc.
11 sie 12:58