10 sie 19:37
Jerzy:
a gdzie chcesz podstawiać ?
10 sie 19:40
maciu: za x 4 za y 2 do odpowiedzi
10 sie 19:42
Eta:

x , y x , y
A(4, 0) B(0, 2)
i podstawiaj
10 sie 19:42
maciu: do odpowiedzi tak?
10 sie 19:43
Jerzy:
Eta ... wstawiłem zadanie na to inne forum i od 45 minut nikt mi go nie rozwiazał
10 sie 19:44
Eta:
Metoda "maciu"

Odp D) x+2y−4=0
sprawdzamy podstawiając
4+2*0−4= 4−4=0 pasuje
0+2*2−4= 4−4=0 pasuje
10 sie 19:45
Jerzy:
maciu ... a po co chcesz wstawiać do odpowiedzi ?
10 sie 19:45
Eta: @
J 
jaka treść zadania ( podaj początek)
10 sie 19:45
Eta: maciu wszystko chce ...... metodą podstawień i utrafienia dobrej odpowiedzi
by tylko "ustrzelić"
30% na poprawce
10 sie 19:47
Jerzy:
autor: " nowicjusz"
temat: Kombinatoryka
10 sie 19:47
maciu: trzeba wskazać równanie prostej
10 sie 19:48
maciu: 19−47 dokładnie
10 sie 19:48
maciu: ale ja mam jeszcze watpliwosci czemu x0, jak przecina jak jest x =4?
10 sie 19:50
maciu: ktos mi odpowie czemu x0 a nie x4?
10 sie 19:51
Jerzy:
jeśli prosta przechodzi przez dany punkt, to jego współrzędne spełniają równanie tej prostej,
tutaj musisz sprawdzić obydwa punkty ( stosując twoja metodę − od końca )
10 sie 19:52
maciu: rozumiem
10 sie 19:54
Eta:
@
J ok dzięki
10 sie 19:58
10 sie 20:00
maciu: bardzo prosze
10 sie 20:04
maciu: już pojmuje
10 sie 20:05
Jerzy:
Tak myślałem,że to Twoja odpowiedż na mój post 20:01
10 sie 20:08
Jerzy:
OK

dzięki
10 sie 20:22