matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
kral:
2π
Niech x=
. Jak obliczyć cos x * cos(2x) * cos (3x) * ...* cos (999x) ?
1999
10 sie 18:59
Mila:
Iloczyn:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=product+cos(n*2pi%2F1999)+for+n%3D1+to+999
suma:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=sum+of+cos(n*2pi%2F1999)+for+n%3D1+to+999
10 sie 21:59