9 sie 18:20
maciu: przepraszam źle zapisałem tak to mam
1=2x+b
3=−2x+b (−1)
1=2x+b
−3=2x−b
−2=4x
x=−1/2
9 sie 18:23
maciusia:
f(1)=2 i f(−2)=3
i podstawiaj ....
2= 2 −− pasuje
3=3 −− pasuje
Odp: B jest poprawna
9 sie 18:36
maciu: ok,ale gdzie zrobiłem błąd, a moge postawić , obojętnie za x −2, lub 2, za y 3,1?
9 sie 18:41
maciu: f(1) to jest x czy y?
9 sie 18:53
6latek : f(1) to jest wartosc funkcji dla tego argumentu czyli to jest y
9 sie 23:06
maciu: to czemu marciusia zrobiła inaczej?
9 sie 23:08
6latek :
skoro f(1)=2 to znaczy ze do etgo wykresu nalezy punkt (1,2) masz jeszcze podany drugi punkt
wiec napisz rownanie prostej przchodzacej przez 2 punkty (to juz umiesz
Tylko nie pytaj mnie jak to sie ma do zadania . Mysl sam
9 sie 23:08
Jolanta: Robisz bład ciągnąc kilka zadan na raz
9 sie 23:10
maciu: ok,ale czekaj ty napisales ze 1 to 1 a marciusia w swym zadaniu za y dała 2 ,to co ja biedny
mam myslec?
9 sie 23:12