9 sie 01:02
Adam: podstaw sobie po prostu
9 sie 01:03
9 sie 01:04
Metis: Podstawiaj i sprawdzaj po kolei.
9 sie 01:04
maciu: kurcze,nie pojmuje
9 sie 01:05
maciu: jak podstawie to co mi to da?
9 sie 01:05
Adam: jak mają te same współczynniki przy x to nie mogą się przecinać
9 sie 01:05
Eta:
OdpA)
bo podstawiasz a= −1 b= 3
y= x−1
y=x−2
sprzeczność
9 sie 01:06
maciu: podstawiłem to a i mi wyszło
y=1x−6a
y=−1x−2
9 sie 01:08
Adam: źle podstawiłeś
9 sie 01:09
maciu: dlaczego
y=x−1 przecierz to jest źle na 100%
y=ax+2a ( a to −1)
y=−x − 2 tak musi być
9 sie 01:13
maciu: ktoś mi to wyjaśni bo chyba tym razem sie nie myle
9 sie 01:14
maciu: a jest złą odpowiedzią ,Eta się pomyliła
9 sie 01:15
maciu: i ty Eta piszesz ,że ciężko widzisz moją mature?
9 sie 01:16
Eta:

Sorry źle spojrzałam do linku
Odp C) a=1 i b= −3
bo wtedy pierwsze równanie jest:
y= −x+2
a drugie :
y= −x−2
czyli sprzeczność
bo proste są równoległe więc nie mają punktów wspólnych
9 sie 01:17
Eta: Otwierając link zapomniałam już co tam było ( bo nie zapisałam)
maciu nie łap mnie bo........ zobacz, która jest godzina ?
Już na oczy nie widzę
Dobranoc
9 sie 01:19
maciu: OK,ja zrobiłem dwa układy i w jednym mi wyszło
y=x+2
y=x−2
w drugim
y=x+2
y=x−2
dlaczego nie ma rozwiązań w tym drugim,przecież pierwszy też się wydaje dziwny

9 sie 01:20
maciu: chwileeeeeee
9 sie 01:20