wieeeeeelka prosba
maciu: witajcie moi mili za 2 tygodnie mam mature z matematyki poprawkowa (podstawa) łudze sie ze te
forum przegloda jakis egzaminator ,nauczyciel lub jakis pracownik z cke,jesli tak to napisz
prosze moze jakies przecieki albo chociarz wskazowki co bedzie na tej maturze, nie chodzi mi
dokladnie o tresci zadan ale moze wiesz co na 100% bedzie
8 sie 21:55
Jack: nie ma tu takich osob, a gotowca nie dostaniesz, wiec zamiast pisac takie glupoty −
WEŹ się w garść
8 sie 21:57
8 sie 23:23
WKZ: fiu fiu
Eta to ty masz jakieś przecieki z cke
8 sie 23:27
WKZ: witaj
Eta 
8 sie 23:28
maciu: ale to jest kosmos naprawde,,te próbne zawsze sa trudnijesze o wiele od maturlanych...
8 sie 23:31
maciu: a czy można wiedzieć co to jest w ogłule ten arkusz, czy to jest próbna czy nie,i gdzie moge
sprawdzic odpowiedzi do tego? to jest strasznie trudne matura może też być taka?
8 sie 23:40
Metis: Matura taka jak wszystkie inne.
8 sie 23:41
maciu: nie,ta jest o niebo trudniejsza do chociazby tej z maja 2016
8 sie 23:42
Metis: a ta jest czerwcowa 2016...
Należy zadać sobie pytanie czym tak naprawdę jest trudność...
Ja po rozszerzeniu także pisałem, że była trudna... prawda jest taka, że nie ma czegoś takiego
jak trudność , to tylko kwestia dobrego lub złego przygotowania.
Wytrawny wędrowiec nie powie, że dany szlak jest trudny− w przeciwieństwie do początkującego.
8 sie 23:46
maciu: ale nie zmienia to faktu,że porównując ją do każdej innej z cke z podstawy ta wyraźnie odbiega
poziomem
8 sie 23:48
KZ: Mi sie ja udalo napisac mialam 41% ale
No wlasnie ale tak zweryfikowala moje wiadomosci ze zrezygnowalam ze studiow
8 sie 23:48
maciu: KZ − trudna ta matura przyznaj obiektywnie
8 sie 23:48
Metis: Nie rozumiesz, że ta też jest przygotowana przez CKE?
8 sie 23:49
Eta:
Hej
WKZ 
Dzięki za kwiatki

i czemu Ty jeszcze nie śpisz?
Ucz się całek!
8 sie 23:49
maciu: może i tak ale dużo trudniejsza ona jest od oficjalnych czyli prawdziwych matur,które były a
nie takie niewiadomo co
8 sie 23:50
Metis: Mogę tylko współczuć.
8 sie 23:53
WKZ: Etuś właśnie dziś zacząłem kontynuować całki i właśnie robię zadania

jak po wakacjach?
8 sie 23:53
Eta:
@
WKZ
I tak trzymaj!
8 sie 23:55
8 sie 23:59
maciu: prosze mi tu śmietnika nie robić! to nie jest podwórko,to poważne forum
9 sie 00:00
Eta:
Ejjj
maciu .... wyluzuj

Zobacz odpowiedź,którą Ci podałam w poprzednim poście!
9 sie 00:01
maciu: w zadaniu 14 jaka jest prawdidłowa odp?
9 sie 00:13
Eta:
Zad14
α=72o i β=72o
Odp: D)
9 sie 00:19
maciu: wydaje mi się że alfa ma 90 stopni,nie jest pod kątem prostym?
9 sie 00:20
maciu: a nawet jak alfa ma 72 to jest srodkowy beta wypukly to beta powinien byc 36....
9 sie 00:26
6latek : Kąt srodkowy DOC(α) jest oparty na luku DC
Na tym samym luku jest oparty kat wpisany DAC ktory ma miare 36o
Wobec tego ile stopni ma kąt DOC?
9 sie 00:28
maciu: 2 razy więcej
9 sie 00:28
6latek : 36*2= i dopasuj odpowiedz
9 sie 00:29
maciu: nie pojmuje...
9 sie 00:30
maciu: bardzo prosze mi pomoc
9 sie 00:31
Eta:

γ=180
o−(36
o+36
o)= 180−72=108
to
β=180
o−108
o=
72o
i
α=2*36
o=
72o
9 sie 00:31
maciu: słuchaj Eta nie obraż się,ciesze sie ze mi pomagasz,ale jak tylko to zobaczyłem to nawet nie
chce mi sie juz pisac mojego zwrotu
9 sie 00:32
6latek : jesli α=72o to ktora pasuje odpoweidz?
I co tu jest do pojmowania ?
9 sie 00:33
maciu: nic kompletnie z tego nie rozumiem wydaje mi sie ze alfa jest srodkowy a skoro katy na
wierzcholku maja 36 to srodkowy powinien miec 72
sadze ze powinno byc alfa 72,beta 36 dlaczego ta odpowiedz jest zła?
9 sie 00:34
maciu: pasuje jedna,ale dlaczego beta ma 72? tego nie pojmuje
9 sie 00:35
6latek :
W ktorej odpowiedzi masz napisane ze α=72o ?
Wiec zaznacz ta odpoweidz i po zadaniu
9 sie 00:37
maciu: OK,ale czemu beta ma 72 ,na maturze moze nie byc tak łatwo ze jedno tylko pasuje
9 sie 00:38
Eta:
Na czworokącie można opisać okrąg jeżeli sumy kątów przeciwległych są równe 180o
I tu masz właśnie tę własność
Kąt przeciwległy do β to kąt γ trójkąta równoramiennego więc γ+β=180o
zatem γ=180−(36+36)=108
więc γ+β=180 czyli γ= 180−108= 72
9 sie 00:39
jakubs: Wykształcenie nie

...
9 sie 00:39
maciu: ahhhhhhhhhhhh nic,a nic
9 sie 00:42
maciu: a jaka jest miara kątów w czworokącie?
9 sie 00:43
Metis: Wyzdrowiałeś
jakubs ?
9 sie 00:43
maciu: a co to ma do mojej matury?
9 sie 00:44
Eta:
maciu wierz,że będziesz miał szczęście i ..........
Zostaniesz wtedy "wyk
rzta
ucon
om" człowiekiem

Ważne byś był dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo zdrowy i miał dobrą żonę!
Powodzenia
9 sie 00:46
jakubs: Teraz złamany palec

W Tatrach biegałem i ...
9 sie 00:46
Eta:
"który"?
9 sie 00:48
Metis: ... dobrze, że tylko palec, a nie np. ...
serce 
Kuruj się
9 sie 00:48
jakubs: Środkowy, prawej ręki

Dzisiaj kierownik się ze mnie śmiał, bo jak kaleka w pracy na klawiaturze piszę.
9 sie 00:49
maciu: wywalać mi stąd,na gg,a nie burdel mi tu robicie !
9 sie 00:50
Eta:
maciu
9 sie 00:51
bezendu: maciu jak Ecie podpadniesz to już nikt Ci nie pomoże na tym forum i 30% nie będzie.
9 sie 00:52
Eta:
Zaraz Cię zablokuję do samej poprawki !
9 sie 00:53
maciu: nie pojmuje?
9 sie 00:53
maciu: ale co to pożartować nie można
9 sie 00:53