⎧ | 0 dla x<0 | ||
gdzie u(t)= | ⎨ | ||
⎩ | 1 dla x≥0 |
1 | 1 | |||
sF(s) − y(0) = | + | − F(s) | ||
s | s2 |
1 | 1 | |||
F(s)(s + 1) = | + | + y(0) | ||
s | s2 |
1 | 1 | y(0) | ||||
F(s) = | + | + | ||||
s(s + 1) | s2(s + 1) | s + 1 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | y(0 | |||||||
F(s) = | − | + | + | − | + | |||||||
s | s + 1 | s2 | s + 1 | s | s + 1 |
1 | y(0 | |||
F(s) = | + | / L−1() | ||
s2 | s + 1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |