jak wyliczyć z tego r
historyk : Ciag arytmetyczny doszłam do takiej postaci (4+5r) ×6/2
7 sie 12:56
6latek: Nie uwazasz ze ten zapis jest niejasny
7 sie 12:58
Janek191:
Napisz treść zadania
7 sie 12:59
6latek: Witaj
Janek191
7 sie 13:03
Janek191:
Cześć
7 sie 13:08
6latek: To juz nie chodzi o tresc zadania
ale zapis taki (4+5r)*3
Tylko znowu jak napisze ze przeciez jestes licealistka i jak chcesz z tego wyliczyc r nie
przyrownujac do czegos? to znowu sie posypia na mnie gromy w stylu.....
7 sie 13:09
historyk : Treść nie potrzeba doszłam do tego i pytam jak wyliczyć r ok przyrownuje do 0 6 latek może nie
zemdlejesz jak tego nie napisałam bo myślalam ze jest to oczywiste
7 sie 13:26
6latek: No widzisz a nie mowilem ?
Dlaczego tweirdzisz ze to jest oczywiste ? A ja twierdze ze to ma sie rownac 125 Udowodnij ze
tak nie jest ?
(4+5r)*6=0
24+30r=0
30r=−24
| | −24 | |
r= |
| (skroc to sobie jeszcze |
| | 30 | |
7 sie 13:35
historyk : Dzięki
7 sie 13:38