4πx | 2πx | π | ||||
f(x)= 12sin ( | ) +13cos ( | + | ) | |||
7 | 5 | 2 |
4πx | 4πx |
| 7 | ||||||||||||||
f(x)=sin ( | ) =sin ( | + 2π ) = sin ( | ) =f(x+ | ) | |||||||||||||
7 | 7 | 7 | 2 |
2πx | π | 2πx | π | 2π(x+5) | π | |||||||
g(x)=cos ( | + | ) = cos ( | + | + 2π ) = cos ( | + | ) | ||||||
5 | 2 | 5 | 2 | 5 | 2 |
7 | ||
T=k1 * | oraz T=k2 * 5, k są całkowite | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |