5 sie 21:02
Macko z Bogdanca: sin2α+cos2α=1 musisz tylko doprowadzic do wspolnego mianownika
5 sie 21:05
Macko z Bogdanca: Tak to jest podstawa
5 sie 21:06
Macko z Bogdanca: to jest tzw trygonometryczna 1
5 sie 21:06
maciu: A czy to jest rownanie trygonometryczne?
5 sie 21:09
Saizou :
Jest to równanie trygonometryczne, nawet ma rozwiązanie
| | 4 | |
|sin2x|= |
| , ale to na poziomie LO jest nierozwiązywalne, ale ma rozwiązanie  |
| | 5 | |
5 sie 21:13
maciu: jesteś pewny na 100%,że jest to równanie trygonometryczne

? to bardzo dla mnie ważne bo na
maturze już nie obowiązują równania trygonometryczne
5 sie 21:15
Macko z Bogdanca: To co na tej podstawie teraz obowiazuje? Dodawanie i mnozenie?
5 sie 21:15
maciu: cytat ''Usunięto proste równania trygonometryczne, ale rozszerzono zakres kątów, dla których
trzeba będzie umieć obliczać wartości sin, cos i tg. Poprzedni zakres to od 0° do 90°, a nowy
to od 0° do 180°.''
https://matematykaszkolna.pl/strona/2680.html
i gdzie tu są jeszcze te równania,wypisz nr żebym wiedział czego się nie uczyć,bo po co
jak tego nie bed
5 sie 21:17
6latek: TO nie jest rownanie trygonometryczne
Tutaj nalezy wyliczyc wartosc wyrazenia (nalezy znac podstawowe wzory
Ale nie mam pojecia czy to jest jeszce podstawa
5 sie 21:19
maciu: to co ja mam teraz zrobić?nie wiem już?
5 sie 21:20
6latek: | | √2 | |
Proste rownania trygonometryczne sa np postaci sinα= 0,5 albo cosα= − |
| i td |
| | 2 | |
Nie wiem co masz zrobic
5 sie 21:22