ln(2x+1) | ||
lim | ||
x |
2xln2 | ||
lim x→∞ | =ln2 | |
2x+1 |
ln(2x+1)−ln(2x)+ln(2x) | ||
limx→∞ | = | |
x |
| ln(2x) | ||||||||||||
limx→∞ | +limx→∞ | ||||||||||||
x | x |
2x+1 | 1 | xln(2) | ||||
limx→∞2xln( | ) | +limx→∞ | ||||
2x | x2x | x |
2x+1 | 1 | |||
limx→∞2xln( | )limx→∞ | +ln(2) | ||
2x | x2x |
2x+1 | ||
limx→∞2xln( | ) | |
2x |
t+1 | ||
limt→∞ t ln( | ) | |
t |
t+1 | ||
limt→∞ln( | )t | |
t |
1 | ||
limt→∞ln(1+ | )t | |
t |
1 | ||
ln(limt→∞((1+ | )t))=ln(e)=1 | |
t |
2x+1 | 1 | xln(2) | ||||
limx→∞2xln( | )limx→∞ | +limx→∞ | ||||
2x | x2x | x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |