Czy ta granica jest dobrze wyliczona?
Macko z Bogdanca: Nie jestem pewny czy dobrze licze tę granice na mocy tw. o 3 ciągach.... Myślę,że mianownik
jest
dobry,aczkolwiek nie jestem pewny licznika... Chyba,że obie rzeczy sa złe.Jeśli jakimś cudem
granica, wyliczona jest dobrze, a ktoś z Was widzi jakiś lepszy sposób zapisu,to byłbym bardzo
wdzięczny za
podzielenie się pomysłem
| n*1 | | n*1 | |
| ≤an≤ |
| |
| 9n2+6n+1 | | 9n2−6n−1 | |
| n*1 | | n*1 | |
| ≤an≤ |
| |
| n(9n+6+1n) | | n(9n−6−1n) | |
→0 →0
n→
∞=0 n→
∞=0 n→
∞=0