matematykaszkolna.pl
KPINA I ŻART -GRUDZIEN 2014 PODSTAOWA maciu: https://matematykaszkolna.pl/strona/4306.html czy mam traktować to na poważnie,takie ''coś'' może pojawić się na podstawie? przerobiłem kilkanaście arkuszy oficjalnych z cke,ale to jest o 4 nieba trudniejsze? nie wiem naprawde co o tym myśleć,a tak włogule to nie chce klnąć ale jaki szmaciarz zrobił ten arkusz przecierz tak w każdym zadaniu jest pierwiastkowwanie,ta matura to 100% pierwiastków,nawet w zadaniach dot innych działów sprawdzają tylko znajomość pierwiastków,no przepraszam ale musze KURYSYN JEBANY HUJ TEN ARKUSZ ZROBIŁ,SKURWJEL JEBANY JA PIERDOLE KURWA
4 sie 16:04
maciu: https://matematykaszkolna.pl/strona/4356.html w tym zadaniu nawet jest błąd wydaje się bo nie jest spełniona zależność że a1+a3 dzielone na 2 daje a2
4 sie 16:12
omikron: Nie musi być spełniona ta zależność, bo to nie jest ciąg arytmetyczny
4 sie 16:31
maciu: geometryczny też nie patrz a1 −20, a2−8 a3−4 to 8do kwadratu =64 a1*a3 = nie równa się tyle...
4 sie 16:35
omikron: Nie wszystkie ciągi są arytmetyczne albo geometryczne, to są szczególne przypadki ciągów.
4 sie 16:37
maciu: a takich w podstawie nie ma ,co za idiota ten arkusz robił
4 sie 16:40
azeta: to nie rób − proste. jeśli jest dla Ciebie za trudne, a każdy "nowy typ" zadania, jest "cotozaidiotawymyślił" to po prostu daj sobie spokój. to forum nie jest od wyzywania, a od szukania pomocy. można ją tutaj znaleźć, oczywiście jeśli o nią spokojnie napiszesz...
4 sie 16:43
omikron: Nie ma? To zadanie sprowadza się do rozwiązania prostej nierówności
4 sie 16:43
omikron: W podstawie są raczej ogólne informacje o ciągach, tylko nie ma wzoru rekurencyjnego
4 sie 16:47
maciu: Bo taka jest prawda ze.idiota ten arkusz zrobil
4 sie 16:54
omikron: To że nie umiesz rozwiązać zadań oznacza od razu że układający je jest idiotą?
4 sie 16:56
maciu: nie, niektórych zadań z matury 2016 też nie potrafie,ale tak nie uwazam ludzi odpowiedzialnych za ten arkusz jako debili.zobacz ze w tym arkuszu 80% to pierwiastki,nawet w ciągach jeśli je rozumiesz,a nie rozumiesz pierwiastków to nie zrobisz zadania.to jest idiotyzm żeby matura obejmowała tylko pierwiastkowanie
4 sie 17:03
maciu: na szczęśćie to nie matura cke ,tylko bzdety jakiegoś operonu czy nowej ery,ale nie lekcewaze tego arkuszu
4 sie 17:04
aa: Pierwiastki to poczatek liceum jak nie gimnazjum? Czworkowy gimnazjalista podejrzewam, ze jest w stanie napisac matematyke na podstawie do 50/60%. To sa podstawy, nikt ci nie kaze pisac matury, nie wszyscy musza ja miec.
5 sie 15:22
maciu: źle podejrzewasz
5 sie 15:30
6latek: Mozesz mnie tak samo nazwac tak jak na poczatku ale uwazam ze nie zaslugujesz na mature prostych rachunkow nie potrafisz wykonac tylko ciagle narzekasz i na wszystko utyskujesz Zastanawiam sie jak taki czlowiek ja Ty moze miec mature . Ktory minister idiota doprowadzil do tego ze czloweik ktory nie reprezentuje nawet poziomu ginazjum moze mienic sie tytulem maturzysty Nie masz kolego szacunku sam do siebie a czlowiek ktory nie ma szacunku sam do siebie nie ma go rowniez w stosunku do innego czlowieka Myslisz ze jesli napiszsesz sobie Ku−−− i td to bedziesz kims waznym, podbudujesz swoj autorytet ? Nic bardziej mylnego Ja jestem naprawde tolerancyjny ale co co Ty wyrabasz to juz przechodzi ludzkie pojecie Moze i ta poparwke zdasz czego CI zycze ale czy to jest az taka satysfakcja ?
5 sie 17:56
aa: Źle? Czyli moj matematyk z gimnazjum pewnie tez sie mylil mowiac gimnazjalistom przed egzaminami ze polowa jak nie wiecej klasy by zdala w tym momencie na 30% podstawe, ups. Chyba ze my bylismy jakas klasa geniuszy albo watpie. Bardziej mnie zastanawia co ty przez Caly czas w szkole robiles bo nawet olewajac jest sie wstanie to zdac.. Wystarczy chodzic na lekcje? Sorry ale nie ogarniam takiego podejscia. Pisze mature dopiero za rok i sama czasem korzystam z tego forum bo ludzie z wlasnej woli pomagaja za co mozna im tylko dziekowac bo rownie dobrze mogli cie olac i ciekawe komu wylewalbys te zale. Jak masz z tym problem to jej nie pisz. emotka Nie daj sie 'podporzadkowac "debilom". Miales 18, nie masz przymusu przeciez. Nie kazdy widocznie musi miec mature, w sumie przestaje sie dziwic, ze co roku nie zdaje 20% z matmy.. Albo troche ocenzuruj te wypowiedzi, przyhamuj i grzeczniej troche. To nie grupa wsparcia dla nieradzacych sobie z emocjami. Idz moze na jakies korki i zobaczymy czy przy nauczycielu tez bedziesz rzucał kur**mi a potem wroc.
5 sie 18:28
maciu: wątpie,żeby większość gimnzajalistów zdała mataurę,gdyż w gimnazjum nie ma ciągów,funkcji kwadratowej,logarytmów,trygonometrii czy rachunku prawdopodibieństwa a tego póki co na maturze jest najwięcej,nie powinno cię obchodzić co ja robiłem w szkole,ale odpowiem chodziłem systematycznie na lekcje nie mów mi co mam robić,przemądrzała jesteś wydaję mi się to bardzo nie dobrze nie odpisuj proszę więcej bo nie mam zamiaru dalej ciągnąc tego bezsensownego tematu.
5 sie 18:42
aa: Podstawa to schematy to po pierwsze. A co do gimnazjum to fakt, moze przesadzilam, ze na 50% bo nam robil jakies podstawy z liceum ale wiekszosc zadan jest zamknieta na maturze, wystarczy strzelac. Odrzucasz najmniej logiczne odpowiedzi i jakos dochodzisz jak nie wiesz jak to zrobic − sposob dla leniwych.. Po drugie sa tablice maturalne, moze warto sie z nimi zapoznac, bo po trzech latach powinnienes umiec je czytac, a nie teraz plakac ze zadania sa za trdne, ale co ja tam wiem. emotka
5 sie 18:49
maciu: dobra https://matematykaszkolna.pl/strona/4306.html wydrukuj to ,zrób ten arkusz samodzielnie postrzelaj sobie a,b,c,d zrób zadania otwarte i jeśli będziesz mieć z tego 50%,to rezygnuje z matury OK?
5 sie 18:55
omikron: Obawiam się, że ten post był błędem, bo ten arkusz nie jest trudny emotka
5 sie 19:50
omikron: Taka jest prawda, podstawa z matematyki jest na żenująco niskim poziomie. Wymaga minimalnej wiedzy i umiejętności czytania ze zrozumieniem tablicy że wzorami. W liceum próg zaliczenia to 50%, na maturze powinien być taki sam.
5 sie 19:52
maciu: niemożliwe że w liceum trzeba miec 50% żeby zaliczyć,30 tak samo jak w technikum moge sie założyć
5 sie 20:01
omikron: W technikum zalicza się od 30%? To mnie zaskoczyłeś
5 sie 20:03
maciu: co ty kolego trollem jesteś czy jak?
5 sie 20:04
maciu: wszędzi żeby zdać mature trzeba mieć 30% ze 100%
5 sie 20:05
omikron: W liceum zalicza się od 50%
5 sie 20:06
omikron: Ale to że maturę w tym momencie zdaje się od 30%, nie znaczy, że tak powinno być.
5 sie 20:07
maciu: to jest niemożliwe
5 sie 20:09
maciu: by zdać maturę należy uzyskać co najmniej 30 procent z każdego przedmiotu obowiązkowego w części pisemnej (język polski, język obcy, matematyka) i co najmniej 30 procent z każdego przedmiotu obowiązkowego w części ustnej (język polski i język obcy). W przypadku przedmiotów zdawanych na poziomie rozszerzonym nie ma wyznaczonego progu zaliczenia. Wynik otrzymany z przedmiotu zdawanego na poziomie rozszerzonym nie decyduje o zdaniu lub niezdaniu egzaminu maturalnego i służy przede wszystkim do celów rekrutacyjnych szkołom wyższym. cytat
5 sie 20:09
maciu: a po za tym większość chyba ludzi wie ,nawet tych co edukacje mają dawno za sobą,że trzeba mieć 30 % żeby zdać,jakby tak było,że w liceum od 50% to by było raz że nielogiczne,2 niesprawiedliwe,3 mało kto by chodził do liceum
5 sie 20:11
omikron: A, nie zrozumieliśmy się. Miałem na myśli że wszelkie sprawdziany w liceum mają próg zaliczeniowy 50%, na maturze jest 30%, ale też uważam że powinno być 50%
5 sie 20:11
maciu: ja uważam ,że powinno być dla wszystkich przedmiotów min 40%
5 sie 20:12