matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Aaa:
Czy takie rozwiązanie jest prawidłowe?
2015
3
+2015
2
+2×2015 +1
=
2016
3
− 2×2015
2
− 2015
2015
3
+2015
2
+2×2015+1
=
=
(2015+1)
3
− 2×2015
2
− 2015
2015
3
+2015
2
+2×2015+1
=
=
2015
3
+3×2015
2
+3×2015+1−2×2015
2
− 2015
2015
3
+2015
2
+2×2015+1
=
= 1
2015
3
+2015
2
+2×2015+1
4 sie 13:19
yyy:
NIE
chyba ..
4 sie 13:38
Metis:
Po co działasz na takich liczbach? 2015= t 2016= t+1 i działaj.
4 sie 13:45
piotr1973:
jet OK
4 sie 13:47
Aaa:
Super
dziękuję
4 sie 13:48