matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pola figur podobnych
ola:
Błagam o pomoc w zadaniu Narysuj dowolny prostokąt oraz prostokąt do niego podobny o polu dwukrotnie większym.
6 sty 18:25
Godzio:
1
ab =
cd
2
a
c
=
b
d
1
ab=
cd
2
cb
ad = cb => a=
d
cb
2
1
=
cd
d
2
2cb
2
= cd
2
2b
2
= d
2
√
2
b=d czyli d =
√
2
b , c=a
√
2
6 sty 18:32
ola:
dziekuje
6 sty 18:33