f
Wiola:]: ETA sprawdzisz?
Rozwiąż nierówność: −20x2−x+1>0
Δ=1−80=−79
więc nie ma pierwiastków i co dalej?
6 sty 18:23
Godzio:
Wiola
jeśli moge się wtrącić
Δ = 1 −4* (
−20)*1 = 1+80 = 81
6 sty 18:25
Wiola:]: czyli x1=15 x2=14
6 sty 18:28
Julek:
− 20 x
2 − x + 1 >0
Δ=b
2 − 4ac = 1 + 80 = 81 = 9
2
Przez ujemny współczynnik "a", parabola ma ramiona skierowane w dół
Rozwiązanie to x∊ ( −
14 ;
15 )
6 sty 18:51
Marta : Wyznacz wzór funkcji kwadratowej o miejscach zerowych 2 i −3, której wykres przechodzi przez
punkt (1,−8).
29 kwi 18:54
Kejt:
Wzór na postać iloczynową funkcji.
Potem układasz równanie: f(1) = −8
29 kwi 18:56