samolot
klas: Samolot z wiatrem przeleciał 720 km w 3 godziny. Pod wiatr, samolot przeleciał tę samą
odległość w 4 godziny. Jak długo samolot bedzie leciał te odległość bez wiatru?
2 sie 09:35
daras: a próbował−eś/−as sam/a się za to zabrać albo chocby przeszukać archiwum ?
2 sie 10:54
dero2005:
(v
s+v
w) *3 = 720
(v
s−v
w) * 4 = 720
| ⎧ | (vs+vw) = 240 | |
| ⎩ | (vs−vw) = 180 |
|
v
s = 210 km/h
2 sie 12:22
Jerzy:
To nie jest odpowiedż na pytanie w zadaniu

Pytają o czas .
2 sie 12:28
dero2005:
Czas jest równy ilorazowi drogi i prędkości, zainteresowany przecież to wie.
2 sie 12:58
Jerzy:
Obawiam się, że nie
2 sie 12:59