Uklad wspolrzednych
6latek:

Narysuj figury okreslone na plaszczyznie przez warunki
a) x≥2 i y=1
Wedlug mnie jest tak
Skoro jest spojnik i to musimy wyznaczyc czesc wspolna
To czescia wspolna bedzie ta czesc linii y=1 wykropkowana na niebiesko
28 lip 07:39
6latek:

b) x>0 i y>0 Bez osi Oy i OX
28 lip 07:47
6latek:

c) x≤0 i y>0
Z zielona czescia osi OY i bez niebieskiej przerywanej czesci osi OX
28 lip 07:53
6latek:

d) |x|=1 proste x=1 x=−1
28 lip 07:54
6latek:

e) |x|=|y| dwie proste y=x y=−x
28 lip 07:55
6latek: f) |x|>0 tutaj nie bardzo wiem
28 lip 07:58
ICSP: Płaszczyzna bez osi urojonej.
28 lip 10:53
6latek:

Witaj
28 lip 10:59
Mila:

a) x≥2 ∧y=1
28 lip 19:26
Mila:

c) x≤0 i y>0
28 lip 19:31
6latek: Dzien dobry
Milu 
ja najpierw narysowalem warunki i dlatego rysunki byly moze nieczytelne
28 lip 19:54
Mila:
28 lip 20:14