nie wychodzi mi
historyk : Takie równanie 2x + 3−x/×=4 i ja pomnozylam przez x i wyszło mi 2×2+(3−×)=4× a dalej to
delta by była chyba
27 lip 11:32
historyk : Oczywiście założenie x różne od 0
27 lip 11:33
qulka: no i wychodzi x=3/2 lub x=1
27 lip 11:52
historyk : Jak
27 lip 11:57
historyk : Jaka ci delta wyszła mi 40
27 lip 11:58
qulka: Δ=1 bo (−5)2−4•2•3=1
27 lip 12:04
historyk : A napiszesz od tego momentu co ja napisałam w pierwszym poście bo coś mi się nie zgadza
27 lip 12:13
qulka: 2x2 +3−x=4x
2x2 +3−x−4x=0
2x2 −5x+3=0
Δ=25−24
27 lip 12:18