Woyteck: o proszę, ktoś na lotnictwo, ktoś z mojej beczki
to posłuchaj, jeśli chcesz wiedzieć więcej to wejdź na lotnictwo.net.pl tam masz "licencje i
szkolenia lotnicze", potem "szkoły i uczelnie o profilu lotniczym" i "politechnika rzeszowska"
i tam masz baaardzo dużo stron, dużo tam napisali o tych studiach,
co z mojej strony moge powiedzieć?
w roku akademickim 2015/2016 na 1 semestrze było mniej więcej tak:
− były ćwiczenia, a z nimi był pewien problem bo zmienił się prowadzący (prowadząca),
od jakiegoś momentu do roku 2015/2016 ćwiczenia były z tą osobą która prowadziła wykłady i było
łatwo, ale w 2015/2016
była inna osoba która postawiła duze wymagania, jednak na końcu i tak prawie wszyscy przeszli
(prawie bo z mojej grupy 60 osób może 5 nie przeszło)
− ci co zaliczyli cwiczenia pisali egzamin, ogólnie to był średnio trudny, dla kogoś kto ma
obcykaną fizyką to napisze na 4.5, albo 5.0 ale mimo wszystko były poprawki więc jakąś wiedzę
trzeba było mieć,
za to na 2 semestrze były wykłady + laboratoria:
− na wykłady to trzeba było tylko chodzić, można się uczyć bo nawet ciekawe i przydają się na
laboratoria,
− właśnie laboratoria, wygląda tak: uczysz się z wcześniej podanego skryptu (taka uczelniana
książka) z podanego tematu, przychodzisz na zajęcia, piszesz kartkówke z tego tematu, potem
wykonujesz doświadczenie, w domu opisujesz to doświadczenie w tzw. sprawozdaniu, oddajesz
prowadzącemu na następnych zajęciach
ogólnie to zależy na jakiego prowadzącego trafisz bo albo będzie wymagał więcej albo mniej,
raczej nie robią problemów jeśli się uczysz,
ale za to są inne przedmioty jak np. mechanika ogólna, niby uczą od 0 ale dobrze jest mieć
jakąś wiedzę,
potem na kolejnych semestrach jest termodynamika, czyli konkretne działy fizyki rozważa się
jako przedmioty które trzeba zdać
no ogólnie to się poucz bo może fizyka jako przedmiot nie będzie dużym problemem jeśli się
pouczysz i przyłożysz ale inne przedmioty które są częściami fizyki (fizyki jako dziedziny
wiedzy) mogą sprawić problemy,
jakbyś chciał więcej informacji to zarejestruj się na stronie lotnictwo.net.pl i napisz do
mnie, mam nazwe:
Woyteck
Pozdrawiam