wykres funkcji
ja : naszkicuj wykres funkcji f.
f(x)=4|sin(x−π)|cos(x−π)
tylko jak bym mogła prosić o wyjaśnienie
25 lip 12:31
Jerzy:
Dla sin(x−π)≥0 masz : 2sin[2(x−π)]
w przeciwnym przypadku: −2sin[2(x−π)]
25 lip 12:53
ja :

po narysowaniu wyszło mi coś takiego, nie zgadza mi się z odpowiedzią,

wydawało mi się że wszytko dobrze zrobilam ale widocznie nie
co mogłam zrobić źle ?
sorki za koślawy rysunei
25 lip 17:47
Jerzy:
Zauważ,że: sin[2(x−π)] = sin(2x − 2π) = sin2x
25 lip 18:00
Jerzy:
Ustal w jakich przedziałach rysujesz : y = 2sinx , a w jskich: y = −2sinx
25 lip 18:51
Jerzy:
Miało być oczywiście: 2sin2x lub −2sin2x
25 lip 18:53
ja : już wiem co i jak, dziękuję bardzo za pomoc <3
26 lip 12:15