matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie maturalne
Agata :
4
5
razy 32
10
= Ma wyjsć wynik 8 do jakiejś potęgi. Czy moze mi to ktos wytłumaczyć
23 lip 15:59
Iryt:
(2
2
)
5
*(2
5
)
10
=2
10
*2
50
=2
60
=(2
3
)
20
=8
20
23 lip 16:25