dwa rozwiazania
ja : dla jakich warości parametru m równanie ma dwa rozwiązania
(m−3)/(x−m) =x
ogólnie zadnie rozwiązałam tyle że chyba o czymś zapomniałam
wyszło mi m∈(−∞ ,−6)∪(2,∞) a powinno być m∈(−∞ ,−6)∪(2,3)∪(3,∞)
18 lip 21:38
Jerzy:
a ≠ 0 i Δ > 0
18 lip 22:00
Mila:
1) x−m≠0
2) m≠3 dlatego, że
dla m=3
P=x
wtedy:
x=0 jedno rozwiązanie.
18 lip 22:54
Jerzy:
Witaj
Mila 
Teraz zobaczyłem,że tam jest iloraz...,a poza tym jestem na urlopie
18 lip 23:03
Metis: Miłego odpoczynku
J
18 lip 23:08
Jerzy:
Dzięki
Metis , chyba tak zrobię, bo od wczoraj knocę
18 lip 23:15
Metis: Nie knocisz

Tak jak w tym przypadku ktoś coś źle zapisze i potem wychodzą chochliki, ale przecież nic się
nie dzieje

Ważne, że pomagasz.
18 lip 23:19
Mila:
Cześć
Jerzy.
Miłego wypoczynku, dobrej pogody , czystej wody, pachnącego lasu (bez kleszczy) pełnego borówek
i ciepła w sam raz.

Ja pilnuję domu, obok będą w akademikach mieszkać goście ŚDM.
Potem wyjeżdżamy.
18 lip 23:21
Jerzy:
Nie przypuszczałem,że tak jak ja mieszkasz w Krakowie
19 lip 12:30
Benny: Przechadzając się po Krakowie pewnie mijałem Wasze domy nie wiedząc o tym
19 lip 12:42
Jerzy:
Mieszkam w samym centrum obok Barbakanu,więc z pewnością tak
19 lip 12:53
Metis: Pielgrzymi ŚDM mieszkają nie tylko w Krakowie
19 lip 13:24