Zbiory
luckyyy: Niech A = {(x, y); |x| + |y| ≤ 2}, B = {(x, y); −1 ≤ x ≤ 1 ∧ 2 ≤ y ≤ 6}. Który z tych
zbiorów ma większe pole?
Byłabym wdzięczna za pomoc : )
18 lip 17:15
ICSP: Pierwszy jest kwadratem o boku długości 2√2
Drugi jest prostokątem o bokach mających długość 2 oraz 4.
18 lip 17:23
luckyyy: a jak wyliczyć bok tego kwadratu?
18 lip 17:25
ICSP: x,y, > 0 :
x + y = 2
y = 2 − x
Przecięćie z OY : (0,2), przeciećie z OX : (2 , 0)
d( (0,2) ; (2,0) ) = √(2 − 0)2 + (0 − 2)2 = √4 + 4 = 2√2
18 lip 17:27
luckyyy: dziękuję
18 lip 17:31
Mila:

A:
18 lip 18:53
Mila:

B:
P=2*4
18 lip 18:56