matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdz tożsamość
dejw329:
Pilne
! Sprawdz tożsamość : ctg
2
α*sinα=1/sinα−sinα
6 sty 17:38
Eta:
załozenie sinα≠0
cos
2
α
cos
2
α
1−sin
2
α
1
sin
2
α
L=
*sinα=
=
=
−
=
sin
2
α
sinα
sinα
sinα
sinα
1
=
−sinα
sinα
L=P −−− jest tożsamością dla sinα≠0
6 sty 17:48