matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
kajka:
Oblicz Lim x→7 |3−5×| / |7−×|
18 lip 15:24
Jack:
lim (|3−5x|) = 32 lim (|7−x|) = 0 zatem nasza granica to
|3−5x|
32
lim
=
=
∞
|7−x|
0
+
18 lip 16:06
kajka:
Dzięki; )
18 lip 16:08