matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
iloczyn
setsu:
1
2
3
*
*
* ...
2
3
4
jest jakiś wzór na taki iloczyn?
17 lip 21:59
Saizou :
n!
n!
1
biorąc skończenie wiele wyrazów to masz
=
=
(n+1)!
n!•(n+1)
n+1
pomyśl dlaczego w mianowniku może być (n+1)!
17 lip 22:15
setsu:
omg, no tak, wszystko jasne , dzięki
17 lip 22:17
g:
n!
1
=
→ 0
(n+1)!
n+1
17 lip 22:17