pilne!
tynka: log5+log20
14 lip 14:49
bo TAK: 2
14 lip 14:55
tynka: a mozesz rozpisac to ? zeby wiedziec skad taki wynik
14 lip 14:59
dero2005: Log x + log y = log(x*y)
14 lip 15:04
dero2005:
logb a = x. ⇔ bx = a
14 lip 15:06
tynka: dzięki. a jeszcze jedno zadanie. oblicz pole rombu o boku długosci 6 cm i kącie rozwartym 150
stopni
14 lip 15:08
dero2005:
Skoro kąt rozwarty jest równy 150o to kąt ostry wynosi 30o
Wzór
P = a2 sin30o =
14 lip 15:14
terka: W klasie jest 15 chłopcow i 18 dziewczynek. Losujemy jedną osobę z tej grupy. oblicz
prawdopodonienstwo ze bedzie to dziewczynka.
14 lip 15:16
Janek191:
I Ω I = 15 + 18 = 33
I A I = 18
więc
| | I A I | | 18 | |
P( A ) = |
| = |
| |
| | I Ω I | | 33 | |
30 lip 17:31
6latek: Janek191

A co tak sobie pewnie piszsesz? A jak okaze sie ze Kasia to Franek i jest 16 chlopcow i 17
dziewczynek w klasie ?
30 lip 17:37