Rownania zespolone
6latek: Znajdz takie liczby rzeczywiste x i y aby zachodzila rownosc
(2+3i)x+(4−5i)y=6−2i
2x+3ix+4y−5iy=6−2i
{2x+4y=6
{3x−5y=−2
x=3−2y
3(3−2y)−5y=−2
9−6y−5y=−2
−11y=−11
y=1
x= 3−2=1
Odp: x=1 y=1
Zeby nie zakladac drugiego tematu to takie rownanie
(−√2+i)x+(3√2+5i)y=8i
−√2x+ix+3√2y+5iy=8i
{−√2x+3√2y=0
{x+5y=8
Z drugiego wyznacze x
x=8−5y
−√2(8−5y)+3√2y=0
−8√2+5√2y+3√2y=0
8√2y=8√2
y=1
x=8−5=3
Odp: x=3 y=1
11 lip 11:26
sn:
Kitajew ,co z tobą.Czyżbyś ulegał niepokojącym tendencjom społecznym.
To nie chcesz już być jako ta Łajka i robić z misiów dudków?Czy ty się boisz
że cię w końcu przepuszczą przez komin,a mnie zmasakrują w odbytnicę!
15 lip 04:46
Florentyna:
6 latek ,a może np tak:
_
(a+bi)z +(c+di)z =e+fi − Rozwiązać
15 lip 04:55