matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
odcinek i zespolone
6latek:
Znajdz liczbe z=x+iy lezaca w srodku odcinka o koncach z
1
= a
1
+b
1
i i z
2
= a
2
+b
2
i
a
1
+a
2
x=
2
(b
1
+b
2
)i
iy=
2
10 lip 19:46
Jerzy:
tylko nie mieszaj w to i
10 lip 20:09
6latek:
czyli powinno byc
b
1
+b
2
iy=
2
10 lip 20:31
Mila:
b
1
+b
2
y=
2
10 lip 21:48
6latek:
Dobry wieczor
Milu
Czyli ma byc samo y Pytali o z=x+iy wiec myslalem ze nalezy policzyc iy
10 lip 21:50