Wykonaj działania
Zamącona: | (9524 − 6720) : 213 + 0,6 | |
| |
| 0,2 | |
| 1 + 12 * 10,25 | |
| |
| 6 − 461 + 2,2 * 10 | |
10 lip 18:37
10 lip 18:46
Zamącona: bezendu znam teorię. Nie mogę jednak zrobić tych dwóch przykładów, bo cały czas wychodzi mi
inny wynik i chcę zobaczyć, gdzie robię błąd. Jakbym chciała teorię to bym jej sobie
poszukała...
10 lip 19:03
6latek: Przyklad b robi sie w pamieci i wychodzi 1 (taka jest odpowiedz ?
Te obliczenia to jest poziom szkoly podstawowej (gimnazjum
Pokaz jak liczysz a)
10 lip 19:14
6latek: | | 3 | |
b) ma wyjsc |
| bo 6−2=4 a nie 3 |
| | 4 | |
w a) wspolny mianownik dla 24 i 20 to 120 bo 120:24=5 i 120:20=6
10 lip 19:19
6latek: Ile CI wyszlo w a?
10 lip 21:51
Mila:
a)
| | 25 | | 42 | | 3 | | (9 |
| −6 |
| )* |
| +0.6 | | | 120 | | 120 | | 7 | |
| |
| = |
| 0.2 | |
| | 343 | | 3 | | 3 | | 5 | | 49 | | 3 | |
=( |
| * |
| + |
| )* |
| =( |
| + |
| )*5= |
| | 120 | | 7 | | 5 | | 1 | | 40 | | 5 | |
10 lip 22:03