Roznica iloczyn iloraz sprzezen
6latek:

Chodzi tu o roznice sprzezen dwoch liczb zespolonych
Jest ona rowna roznicy ich sprzezen
Nie wiem jak to zapisac pod jedna kreska
= −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−=−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
(a+bi)−(c+di) (a−c)+(b−di)
=(a−c)−(b−d)i= (a−bi)−(c−d)i=z
1*−z
2*
9 lip 19:14
6latek: Czy to jest dobrze ?
9 lip 19:21
6latek: Zle
jednak
z/sup>1*−z2*= (a−bi)−(c−di)= (a−c)−b−d)i=sprzezenie (a−c)+(b−d)i= z1*−z2*
9 lip 19:49
Jerzy:
Ale motasz.... co to jest N ?
9 lip 19:56
52: chodzi ci że tak (z1−z2)*
9 lip 20:32
6latek: Tak
Jerzy nawet tego nie zauwazylem
9 lip 20:38
52: (a+bi−c−di)*=(a−c+bi−di)*=a−c−bi+di=a−bi−c+di=a−bi−(c−di)=z1*−z2*
tak to wygląda, nie wiem czy tak samo zrobiłeś, bo nic nie widać z tego postu o 19:49
9 lip 20:50
6latek: Podobnie ale juz wiem .
9 lip 20:58
Metis: Krzyśku , @
9 lip 22:18