matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
Dawid:
−1
f(x) =
√
2−x
2
jak ruszyć taką całkę?
4 lip 21:59
bezendu:
dx
x
∫
=arcsin
+C
√
a
2
−x
2
a
dx
x
−∫
=−arcsin
+C
√
(
√
2
)
2
−x
2
√
2
4 lip 22:02