argx
6latek: Argument liczby z spelniajacy nierownosc 0≤argz<2π to argument glowny liczby z
Teraz nie moge tegozrozumiec
Piszse tak
Jesli x jest liczba rzeczywista dodatnia to argx=0
Jesli natomiast x jest liczba rzeczywista ujemna to argx=π
1 lip 23:20
Mila:

Liczby rzeczywiste masz na osi Re(z) [ ( Oś OX)]
1)
z=2
|z|=2
φ=0
2)
v=−2
|v|=2
φ=π
1 lip 23:31
6latek: Dobry wieczor
Milu 
dziekuje
1 lip 23:34
Mila:
Witaj ,Co tak mało czasu tu jesteś?
Goście wakacyjni? Myślałam, że chory jesteś.
1 lip 23:47
6latek: Nie
Milu 
Mialem teraz 2 zmiane
2 lip 00:30
6latek: Gdzie moge znalezc jakies materialy na temat postaci wykladniczej liczby zespolonej
Chodzi mi glownie o ksiazki .
2 lip 18:09
6latek:
2 lip 19:52
bezendu:
Daj jakiś przykład to wyjaśnimy.
2 lip 19:59
Jerzy:
z = 0 ?
2 lip 20:07
Saizou :
6latek zerknij do jakiejś książki pt. "Wstęp do algebry" i nie wahaj się korzystać z
książek
przeznaczonych dla studentów xd
btw. mam jeszcze pytanie, ile płaciłeś za przesyłkę z omg ?
2 lip 21:32
6latek: CzescSaizou . Zobacze do jakies ksiazki Wstep do algebry
Placilem okolo 16zl (tyle ile pisali . Poprosilem zeby przyslali i podalem adres do wysylki
Czesc bezendu . Patrzylem na kurs i on pokazuje pare przykladow ale chcialem troche
wiecej poczytac
2 lip 21:45
Saizou :
Witam Pana Małolata, dzięki za info, bo szukałem i nie mogłem znaleźć tego posta,
gdzie o tym pisaliśmy.
2 lip 23:19
Benny: Jerzy z=0 ⇔ r=0, φ jest dowolne?
3 lip 01:11